Službene internet stranice Općine Jasenovac

Općina Jasenovac
Općina Jasenovac smještena je na krajnjem sjeveroistočnom dijelu Sisačko-moslavacke županije. To je nizinski prostor kontinentalne klime, okružen rijekama Trebežom, Savom, Unom i Strugom, sa svojih deset naselja smještenih na 168,5 km2.
Geografski položaj
Naselje Jasenovac udaljeno je samo 8 km od čvorišta Novska na X paneuropskom koridoru Posavske autoceste Ljubljana- Bregana- Zagreb- Lipovac.

Održan memorijalni turnir za hrvatske branitelje u naselju Uštica

Tradicionalno kao i svake godine povodom obilježavanja VRO „Oluja“ u kojoj su oslobođena prekosavska naselja Općine Jasenovac održan je memorijalni turnir u nogometu u organizaciji NK „Uštica“ iz Uštice uz potporu Udruge branitelja Općine Jasenovac. Turnir je organiziran u dva dana 5. i 6. kolovoza 2023.

Sudjelovale su četiri nogometna kluba.
Prije početka turnira predstavnici klubova odali su počast paljenjem svijeća ispred spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u Uštici. Svi zajedno su obišli Spomen sobu hrvatskih branitelja u Jasenovcu. Početak svake utakmice na turniru obilježen je minutom šutnje za sve poginule branitelje, te im je na taj način odana počast od strane svih sudionika i posjetitelja.
Prvo mjesto na turniru osvojio je NK „Mladost“ Košutarica, drugo mjesto domaćin NK Uštica, treće NK „Sava“ iz Puske, a četvrto SNK „Jasenovac“ iz Jasenovca .

U obadvije večeri organizirano je zajedničko druženje uz Amigo Band, koji je zabavljao sve okupljene. 
Turniru je nazočila i općinska načelnica Marija Mačković sa suradnicima, uz ponovljenu čestitku za dobru organizaciju turnira i svih događanja oko obilježavanja VRO „Oluja“, kao i zahvalu mladim generacija što prihvaćaju i nastavljaju tradiciju.