Službene internet stranice Općine Jasenovac

Općina Jasenovac
Općina Jasenovac smještena je na krajnjem sjeveroistočnom dijelu Sisačko-moslavacke županije. To je nizinski prostor kontinentalne klime, okružen rijekama Trebežom, Savom, Unom i Strugom, sa svojih deset naselja smještenih na 168,5 km2.
Geografski položaj
Naselje Jasenovac udaljeno je samo 8 km od čvorišta Novska na X paneuropskom koridoru Posavske autoceste Ljubljana- Bregana- Zagreb- Lipovac.

Uspješno okončana sezona na stazi

Pojedinačnim prvenstvom Hrvatske atletske lige sjever (HALS) održanom 7. i 8. listopada u Varaždinu završena je atletska sezona na stazi.

Članovi JAKa osvojili su 4 medalje: Katja Komljenović osvojila je prvo mjesto kod limačica u skoku u vis (osobni rekord od 1,30m), Mihael Prelesnik bio je drugi u skoku u dalj i treći na 100m kod juniora, a Rafael Prelesnik osvojio je 3 mjesto na 200m prepone kod mlađih kadeta, uz novi osobni rekord. Blizu medalji bili su kadeti Domagoj Čevizović i Luka Horvat koji su osvojili 4. i 5. mjesto u skoku u dalj, a Florijan Šimičić bio je 7. u istoj disciplini.

Ovo nam je jubilarna, 25. sezona kluba i mogu reći da smo izuzetno zadovoljni postignućima. Uz 4 osvojene medalje Mihaela Prelesnika na prvenstvima Hrvatske, kadeti su zauzeli treće mjesto u HALSu. Naravno, posebno ističemo prvo mjesto Viktora Barešića na juniorskom prvenstvu Europe za gluhe u bacanju kugle ovo ljeto. Pomalo nam raste broj registriranih članova, "preživjeli" smo još jednu smjenu generacija i sa veseljem se okrećemo novim izazovima - rekao nam je trener Neven Šepović.